Ervaar de gezelligheid van het boerenleven

Onze actieve broccoliboerderij ligt op steenworp afstand van het IJsselmeer tussen het geliefde Medemblik en het vissersdorpje Den Oever. De 2 knusse huisjes gebouwd in de vorm van een Hooiberg zijn zeer geschikt als tussenstop tijdens uw fiets of wandelvakantie of als u er even lekker tussenuit wilt om op te laden. Rust, ruimte, kleinschalig en een weids uitzicht zijn de kenmerken van dit fijne plekje.
Aan het begin van het pad zijn 3 ruim opgezette verharde camper plaatsen gesitueerd. Word wakker van zingende vogels of de bijgeluiden van de boerderij.Begin de dag goed en laat je verwennen met warm gebakken broodjes of ontbijt. Ga erop uit, in de omgeving is van alles te beleven of geniet op de boerderij. S’avonds kun je een wandeling maken langs het IJsselmeer en met elkaar marshmallows roosteren bij het kampvuur, mmmm smullen maar.

Wat maakt Het Dijckhuis zo leuk?


icoon boerderij_180
Op de boerderij

We zijn een actief boerenbedrijf. We telen broccoli en daarnaast uien,tarwe rode en witte kool.Neem tijdens je verblijf gerust een kijkje in de schuur of op het land.

Lees meer
home_moving_features_ico_2
Locatie en omgeving

Een uniek plekje aan het IJsselmeer en centraal gelegen voor de vele uitstapjes in de omgeving. Medemblik, Enkhuizen en Den Helder liggen in de buurt. Genoeg leuks voor een ontspannen of actieve vakantie of weekendje weg.

Lees meer

boiling
Buitenkoken is genieten

Hoe leuk! Lekker buiten kokkerellen met de Pizza oven, driepoot, pannenkoek pan, tosti ijzer of bbq rooster marshmallows of ontdek de leuke popcornpan.

Lees meer
icoon thee_200
Kleinschalig, gastvrij & sfeervol

Het terrein is ruim en toch knus opgezet met 2 Hooibergen en een aantal camperplaatsen. Wij ervaren na bijna 9 jaar dat gasten van de kleinschaligheid genieten. Ook het kijkje nemen “in het boerenleven“ wordt gewaardeerd.

Lees meer
Er is een balie met folder/info materiaal en er liggen tijdschriften. Ook staat er een koel/vriescombinatie met drankjes en ijs en wat benodigdheden om een makkelijke maaltijd te bereiden in de hut, ideaal als u op de fiets komt en weinig spullen mee kunt nemen. Stalling en oplaadpunt voor uw fiets aanwezig. Vindt u het leuk om meer te weten te komen over het boerenleven en hoe wij werken? Schroom niet en kom een kijkje nemen in de schuur of op het land en zie bij ons hoe de broccoli wordt geplant, geoogst en verpakt. Ook aan kinderen is gedacht. Schommel, volleybalnet, skelter, tafeltennis, voetbaltafel, shuffle play, allerlei buitenspeelgoed en spelletjes staan klaar. Div overalls en laarzen aanwezig. Ook zijn er geitjes en kippen. Als het zo uitkomt mag je mee om ze te voeren.


Foto impressie